سفر به جزایر ایرانی خلیج فارس
ساحل رنگارنگ
دیدن سواحل جزیره های خلیج فارس، هوش از سرتان می برد؛ هر کجا به رنگی و شکلی درآمده و این تنوع و تفاوت، یکی از چشمگیرترین بخش های گردشگری در این مسیر است. جزیره قشم با وسعت بی اندازه اش، سواحل زیبای فراوانی دارد؛ جایی همچون این عکس با جلبک و خزه پوشیده شده و جایی هم ماسه ای است.
چطور برسیم؟
هم با خودروی شخصی و هم با هواپیما به جزایر جنوب ایران سفر کنید.
خودروی شخصی
اگر مرکز استقرار سفرتان را قشم قرار دهید، باید با خودروی تان مسیر یک هزار و 300 کیلومتری تهران تا بندر عباس را طی کنید. حدود 50 کیلومتری بندرعباس، تابلوهای راهنما مسیر اسکله بندر پل را نشان تان می دهند. در این اسکله می توانید بعد از انجام مراحل قانونی، با خودری تان سوار شناور شوید و حدود یک ربع بعد آن طرف آب، در قشم پیاده شوید.
این شناورها در تمام طول 24 ساعت در مسیر قشم در رفت و آمدند. اگر هم وسیله شخصی ندارید، باید وارد بندرعباس شوید و سراغ یکی از اسکله های باهنر یا حقانی را بگیرید. اتوبوس های دریایی شما در در عرض 45 دقیقه به قشم می رسانند. این کشتی ها از 6 صبح تا 11 شب در این مسیر در حرکت اند.
هواپیما
می توانید از یکی از شهرهای بزرگ بلیت دو سره قشم یا کیش را بخرید تا بدون نگرانی در مقصد پیاده شوید. قیمت بلیت دو سره تهران - قشم 483 و دو سره تهران - کیش 464 هزار تومان است. البته این قیمت ممکن است در تعطیلات نوروز بالاتر هم برود. نشانی اینترنتی etik.ir به شما در پیدا کردن بلیت کمک خواهد کرد.
بیشتر بگردید
اگر می خواهید جزیره گردی نوروزی تان کامل شود، کمی دورتر، به جزیره کیش و هندورابی هم سفر کنید
کیش
در جزیره کیش می توانید از سواحل معروف جزیره از جمله سواحل زیبای نقره ای دیدن کنید. کشتی یونانی، اسکله تفریحی با امکاناتی چون جت اسکی، قایق پدالی، قایق ماهیگیری، قایق پارویی و غواصی، پارک ساحلی مرجان، اسکله میرمهنا، ساحل سیمرغ، شه رزیرمینی کاریز و ده ها امکانات گردشگری دیگر نیز در کیش وجود دارد که می تواند چندین روز وقت شما را به خود اختصاص دهد.
هندورابی
از جزیره کیش می توانید به جزیره کوچک هندورابی بروید. بیشتر جذابیت این جزیره طبیعت بکر آن است. در هندورابی می توانید لاکپشت های تازه متولد شده را ببینید که به سمت دریا می روند. هندورابی همچنین زیستگاه یا محل توقف بسیاری از انواع پرندگان است و سواحل مرجانی بسیار غنی و زیبایی دارد. فعالیت اقتصادی اکثر اهالی در جزیره هندورابی، صید و غواصی است.
کجا بگردیم
در هر یک از جزایر خلیج فارس می توانید جاذبه های متعدد تاریخی و طبیعی را ببینید. این کار را از جزیره بزرگتر شروع کنید.
شهر قشم
قشم جزیره پهناوری است؛ بزرگترین جزیره خلیج فارس. به دلیل وسعت این جزیره و فاصله نسبتا زیاد دیدنی هایش از یکدیگر، بهتر است خودروی شخصی داشته باشید یا تاکسی دربست بگیرید. قشم که تنها ژئوپارک طبیعی ایران و خاورمیانه است بیش از یک هزار و 500 کیلومتر وسعت دارد و شگفتی های آفرینش در سراسر آن گسترده شده اند.
در خود شهر قشم، قلعه پرتغالی ها از آثار دوره صفوی و مسجد جامع قشم از دوره زندیه جزو آثار تاریخی این شهر هستند. برای خرید هم می توانید به مراکز سیتی سنتر، ستاره پردیس و فردوسی در مرکز شهر قشم بروید.
چاهکوه تا کور کوراکوه
در انتهای شمالی جزیره و در 85 کیلومتری شهر قشم دره «چاهکوه» یا چاهو قرار دارد؛ دره ای که بر اثر فرسایش پدید آمده و منظره شگفت انگیزی دارد. پس از چاهکوه به دنیای مانگروهای شناور یا همان جنگل های «حرا» بروید وقایقی کرایه کنید و در میان درختان و پرندگان آنجا گشت و گذار کنید.
روستای لافت که در شمال جزیره قرار دارد، با خانه های روستایی و بادگیرهای متنوع، قلعه پرتغالی ها، چاه های طلا و لنج های پهلو گرفته مقصد بعدی شما است. اگر به موقع برسید، می توانید از کشتی سیمانی و مراسم بادبان کشی نوروزی یا هوزار آنها هم دیدن کنید.
در مسیر بازگشت به شهر قشم در روستای «پی پشت» توقفی کرده و از سد باستانی این روستا که گفته می شود متعلق به دوره ساسانیان یا هخامنشیان است بازدید کنید. در این روستا، دیدنت کارگاه های سنتی ساخت لنج هم خالی از لطف نیست. البته کارگاه های لنج سازی متعددی در بندر گوران وجود دارد.
روستای «درگهان» هم سر راه تان قرار دارد. در اسکله این روستا می توانید اجناس عمده را با قیمت خوب خریداری کنید. اگر فرصت داشتید می توانید از درگهان چند کیلومتری به جنوب حرکت کنید تا در گیاهدان، از «کور کورا» کوه، دره ها و تنگه های فرسوده اش دیدن کنید.
غار نمکی تا دره تنیس ها
گشت و گذار روز دوم تان را می توانید با سفری 100 کیلومتری به انتهای جنوب غربی جزیره و بازدید از غار نمکی آغاز کنید. غار نمکی یا نمکدان قشم دومین غار بزرگ نمکی دنیا است. اگر کمی دورتر هم بروید، در 144 کیلومتری غرب شهر قشم به اسکله «باسعیدو» می رسید که تاریخ آن را به دوره ساسانیان نسبت می دهند.
هنگام بازگشت، در روستای سلخ در همان نزدیکی غار نمکدان، از کوه های فرسایش یافته و منظره بی نظیر ساحل آن دیدن کنید. بام قشم هم با ارتفاع بیش از 120 متر در همین روستا قرار دارد که از آنجا جنگل های حرا، دره تندیس ها و ساحل خلیج فارس دیدنی هستند.
اگر از روستای «سَلَخ» حدود 10 کیلومتر به شمال بروید، می توانید در اطراف روستای طبل، از دره شگفت انگیز تندیس ها هم دیدن کنید.
در بندر «سوزا» هم می توانید جزایر زیبای ناز در فاصله یک کیلومتری ساحل جزیره را ببینید. کمی دیگر به سمت شهر قشم پیش بروید، به روستای «برکه خلف» می رسید. اطراف این روستا منطقه فرسایش یافته «دره ستارگان» با شکوه و جلال بی نظیری قرار داردکه دیدار از آنجا حتما برای تان خاطره انگیز خواهد بود. در 15 کیلومتری شهر قشم، غارهای «خَربَس» قرار دارند. این غارها با دهلیز و تالاب و چشمه و اتاق های درون شان از شاهکارهای زمین شناسی قشم هستند و احتمالا سال های بسیار دور محل سکونت اقوام مختلفی بوده اند.
مهمان جزایر
در ساحل آرام، جزیره های خلیج فارس، مخصوصا قشم و کیش پر هستند از هتل و مهمانسرا و البته خانه های بومی برای کرایه به مسافران نوروزی. راستی حواس تان باشد که چند سالی است که در تعطیلات نوروز، برپایی کمپ در ساحل کیش ممنوع شده، بنابراین قبل از سفر حتما محلی برای اقامت رزرو کنید.
از دست ندهید
جزایر هنگام و هرمز در نزدیکی جزیره قشم قرار دارند و در سفر به قشم می توانید به آن دو هم سر بزنید
هنگام
برای رسیدن به هنگام باید به روستای «شیب دراز» و اسکله «کندالو» بروید تا قایق های کرایه ای شما را به هنگام ببرند. اگر کمی زودتر به شیب دراز بیایید و در ساحل آن بگردید شایدشانس دیدن لاک پشت های غول پیکر و لاک پشت های پوزه عقابی را داشته باشید.
خرابه ها و روستای متروک
در هنگام می توانید به بازدید پایگاه نیروی دریایی انگلیسی ها بروید. کشتی متروکه انگلیسی هم که هنگام جزر خلیج، از آب بیرون می آید صحنه های زیبایی برای دیدندارد. از سه روستای هنگام، دوتای شان متروک شده اند. بد نیست برای دیدن معماری این روستاها که از سنگ و گل و لیف خرما بنا شده اند، سری به آنجا بزنید.
شنای دلفین ها
اگر بخواهید شنای گروهی دلفین ها را از نزدیک ببینید، باید سوار قایق شوید و ساحل غربی جزیره از هنگام جدید تا «غیل» حرکت کنید. اگر دلفین ها سر حوصله باشند، با بازیگوشی نزدیک قایق تان این طرف و آن طرف می پرند.
آکواریوم و ساحل نقره ای
هنگام شنا در ساحل مرجانی جزیره هنگام، به خاطر شفافیت بالای آب، می توانید شنای ماهی ها را در میان مرجان ها و اسفنج های دریایی ببینید. خاک نقره ای بخش هایی از هنگام واقعا دیدنی است. برای تماشای این ساحل براق و آینه ای باید از روستای هنگام جدید به سمت غرب بروید. این ساحل تا روستای «قیل» کشیده شده.
مزرعه کروکودیل
در جیره هنگام می توانید در امنیت کامل، 30 تمساح پوزه بلند استرالیایی را از نزدیک ببینید. این مزرعه پرورش کروکودیل را آقای سالارند و همسرش مژگان روستایی حدود یک سال است با مجوز سازمان محیط زیست راه انداخته اند.
جَبیرهای پرّان
جبیر نوع متفاوتی از آهوی ایرانی است که بومی جزیره هنگام هستند. آنها در تمام جزیره پراکنده شده اند و شب ها روی جاده هم می آیند. اگر خوش شانس باشید شاید چندتایشان را ببینید.
هرمز
هم از قشم و هم از بندرعباس می توانید به جزیره هرمز بروید. در بندر عباس باید به اسکله شهید حقانی بروید و از آنجا با قایق یا اتوبوس دریایی به هرمز برسید. در قشم هم باید به اسکله اتوبوس دریایی هعیا شهر قشم بروید و با قایق یا اتوبوس دریایی به هرمز برسید.
در هرمز می توانید با کمک محلی ها در جزیره گردش کنید. پرتغالی ها حدود 5 قرن پیش در هرمز هم قلعه ای داشتند که امروز یکی از بناهای تاریخی جزیره است. در جنوب جزیره به سرزمین رنگین کمان خواهید رسید، یعنی جایی که کوه ها و تپه ها به رنگ های سفید و زرد و سرخ و نارنجی و سبز و قهوه ای صف کشیده اند. در هرمز نیز یک غار نمکی هست که می توانید به بازدید آن هم بروید. دیدن فرش خاکی هرمز را هم از دست ندهید.
تفریح
یکی از جذاب ترین تفریحات در جزایر جنوبی، ورزش های آبی است که در دو جزیره کیش و قشم وجود دارند
غیر از انواع تفریحاتی مثل «جت اسکی»، «پاراسل» یا «شاتل» می توانید غواصی را در سایت های مختلف جزیره کیش و قشم تجربه کنید. برای غواصی، حتی اگر غواص حرفه ای هم هستید، حتما باید به یکی از کلوپ های مجاز غواصی مراجعه کنید. در اینصورت با ایمنی، راهنمایی و تجهیزات کامل می توانید از غواصی تان لذت ببرید. اگر درباره غواصی اطلاعات می خواهید می توانید پیش از سفر به نشانی iranmarina.com سری بزنید.
قشم
اگر قشم را برای غواصی انتخاب کنید برای یک جلسه تفریحی با گروه های غواصی که البته تجهیزات هم توسط خود کلوپ تامین می شود، همراه شوید. شناخته شده ترین سایت های غواصی در این جزیره، زیتون، تخت جمشید، جزایر ناز، پلاژ سیمین و لارک هستندن.
کیش
در باشگاه ها و مراکز تفریحات دریایی کیش، امکاناتی مثل دوره های آموزش غواصی، جت اسکی، اسکی روی آب، گشت با قایق تندرو، گشت تفریحی دور جزیره، آکواریوم شناور، تور جزایر اطراف، پتر پاراسل، ماهیگیری تفریحی، قایق های پدالی، بانانا و شاتل سواری ارائه می شد.
مراکز ورزشی و تفریحات دریایی معمولا از 10 صبح شروع می شود و تا غروب آفتاب پذیرای مراجعان هستند. بیشتر مراکز تفریحی آبی کیش در مجتمع تفریحات دریایی در محدوده اسکله تفریحی هستند اما مدر مناطقی مثل ساحل مرجان، کشتی یونانی و پلاژ بانوان هم امکاناتی برای تفریح مهیاست.
اگر عزم تان برای غواصی جزم است، اول از همه شماره اورژانس دریایی کیش را به خاطر بسپارید. از تلفن های ثابت جزیره با شماره 151 و با تلفن همراه می توانید با شماره: 09347697100 تماس بگیرید. این مرکز 24 ساعته و به صورت رایگان خدمات پزشکی و امداد و نجات ارائه می دهد. از این فهرست می توانید برای غواصی در قشم و کیش کمک بگیرید.
مرکز تفریحی شماره تماس
دلفین طلایی قشم 09173604717 ، 09121934194
دلفین آبی قشم 35240366(076)، 09171630366
مدرسه غواصی قشم 35242128(076)، 09121870082
مرکز غواصی کیش 09347691296، 09347693246
پردیس کیش 09347692591
پدیده کیش 09347687014، 09163326878
دلفین کیش 09347691356
مارینا کیش 09347682472، 09121718791
مرجان کیش 09347682954
اسکوبا کیش 0934769952، 09122784525
دنیای زیر آب کیش 093447683838
پلاژ بانوان کیش 09385004015
با سلام جهت استفاده از مطالب صلوات بر محمد و آل محمد بفرستيد و لطفاً لينك ما را در وبلاگ يا وبسايت خود قرار دهيد و به دوستان خود معرفي نماييد باتشكر - مديريت وبلاگ
نظرات شما عزیزان:
.: Weblog Themes By Pichak :.